Zaštita osobnih podataka

 
Pravilnik  za zaštitu osobnih podataka agencije ITA doo

 

Pristup na web stranice ITA, na portal www.ita.hr , je dobrovoljan za svakog korisnika.

Za prijavu i upit za ponuđene smještajne jedinice turistička agencija ITA doo prikuplja slijedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu, telefon i adresu elektroničke pošte, a sve u svrhu obrade postavljenog upita i mogućnost pravovremenog odgovora na isti.
Uneseni podaci koriste se isključivo unutar agencije-posrednika ITA doo i matične agencije, organizatora putovanja, I.D.RIVA Tours radi obrade upita i slanja ponude smještaja korisniku.

Upisom e-mail adrese u obrazac „Newsletter" korisnik dozvoljava da mu se šalju novosti u ponudi, popustima, akcijama i ostalim povoljnostima iz agencije ITA i iz organizatora putovanja I.D.RIVA Tours

Korisnik može u bilo koje vrijeme opozvati svoju suglasnost na isti način kako ju je i dao. Za opoziv suglasnosti korisnik mora u odgovarajući obrazac na web stranicama upisati svoju prijavnu e-mail adresu na koju će primiti obavijest. Potvrdom primljene obavijesti biti će aktiviran opoziv suglasnosti.

Korisnik može u bilo koje vrijeme zatražiti brisanje njegovih osobnih podataka iz baze podataka.

Korisnik može u bilo koje vrijeme preko kontaktnog obrasca poslati odgovarajući zahtjev za pristup osobnim podacima, koje voditelj podataka o njemu prikuplja i obrađuje, za ažuriranje osobnih podataka, brisanje osobnih podataka, ograničenje obrade u vezi s pojedincem čiji se osobni podaci obrađuju ili za prenosivost osobnih podataka.

U slučaju ako korisnik primijeti kršenje njegovh prava prilikom prikupljanja, obrade i čuvanje osobnih mu podataka, on se može obratiti direktno informacijskom opunomoćniku.

ITA doo poštuje prava korisnika i nastoji održati najveći stupanj sigurnosti u čuvanju osobnih podataka. Postupamo strogo u skladu sa zakonima i propisima koji se odnose na čuvanje osobnih podataka, Zakonom o čuvanju osobnih podataka, Zakonom o elektronskim komunikacijama, te Općom odredbom EU o čuvanju podataka (GDPR).

Voditelj obrade podataka jamči potpunu depersonalizaciju osobnih podataka korisnika u skladu sa načelom minimalizacije, omogućava dostup do osobnih podataka samo ovlaštenim osobama i to na osnovu primljenih zahtjeva za ažuriranje, pristup, ograničenja, ugovor, prijenos ili brisanje osobnih podataka.

Osobne podatke će ITA doo čuvati te spriječiti njihovu eventualnu zlouporabu. Osobni podaci biti će korišteni samo u svrhe za koje je korisnik dao svoju suglasnost, a siguran pristup njima imaju samo ovlaštene osobe koje su dužne brižno postupati, u skladu sa važećim europskim zakonodavstvom.

Ovlaštena osoba za čuvanje osobnih podataka u agenciji ITA doo je Sonja Sacco.

Sva eventualna pitanja vezana za čuvanje osobnih podataka na stranicama www.ita.hr mogu se poslati na info@ita.hr gdje će biti obrađena i u odgovorena u najkraćem roku.

20.05.2018.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se